Παγκρήτια σύσκεψη συνταξιούχων: “Ναι σε κινητοποιήσεις”


Παγκρήτια σύσκεψη των διοικητικών συμβουλίων των Συνεργαζόμενων Συνταξιουχικών Οργανώσεων της Κρήτης, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου. Στο επίκεντρο της σύσκεψης βρέθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης καθώς και το κάλεσμα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα των Συνταξιουχικών Οργανώσεων για την οργάνωση συλλαλητηρίων σε όλες τις πόλεις της χώρας στις 30 Νοεμβρίου.
«Ο μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα» δήλωσε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΙΚΑ Ελλαδας Παναγιώτης Παλμης. Όπως είπε: «Αποφασίσαμε να συνεχίσουμε τους αγώνες μας με δύο μεγάλες συγκεντρώσεις. Μια θα γίνει στις 30 Νοεμβρίου σε όλες τις πόλεις με τους εργαζόμενους μαζί κι αλλη μια θα γίνει στις 14 Δεκέμβρη, πανελλαδική, μόνο από τους συνταξιούχους, στην Αθήνα.
Εκτιμούμε ότι το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τις συντάξεις, δεν αφορά μόνο τους συνταξιούχους. Είναι ένα ζήτημα που αφορά τους εργαζόμενους, την Πρόνοια, την Υγεία.
Το Γενάρη από ο, τι φαίνεται η κυβέρνηση θα καταθέσει νέο ασφαλιστικό πατώντας επάνω στις αποφάσεις του ΣτΕ που δεν λένε τίποτε άλλο, εκτός από την εφαρμογή των προηγούμενων νομών του κ. Κατρουγκαλου».
«Κατά 99% έρχεται ένα ασφαλιστικό που θα είναι η ταφόπλακα της επόμενης γενιάς» πρόσθεσε από την πλευρά του ο γενικός γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Διονύσης Σβορωνος.
«Η κυβέρνηση της ΝΔ ακολουθώντας την πολιτική των προκατόχων της θέλει να ισοπέδωσε ο, τι άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό εμείς δεν θα το επιτρέψουμε και θα μας έχει συνέχεια μπροστά της», σημείωσε ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ νομού Ηρακλείου Ανδρέας Κριαράς, ενώ ο πρόεδρος του Συνδέσμου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ νομού Ηρακλείου ο κ. Δημήτρης Τσαγκαρακης, σημείωσε πως «όλη η Κρήτη έχει καθυστέρηση στις συντάξεις και πρέπει κατά κάποιο τρόπο οι νέοι ιθύνοντες να κάνουν κάτι, να δώσουν στους ανθρώπους τις συντάξεις τους για να μπορέσουν να ζήσουν».
«Η κυβέρνηση συνεχίζει το ίδιο παραμύθι με την προηγούμενη. Καλούμε τους συνταξιούχους να σηκωθούν από τον καναπέ τους και να βγουν στους δρόμους» τόνισε από την πλευρά του ο πρόεδρος Συνταξιούχων ΙΚΑ Λασιθίου Γιώργος Πάγκαλος.

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση