Η πρώτη Θεία Λειτουργία του Μητροπολίτη Συμεών στην επαρχία του (ΦΩΤΟ)


Γράφτηκε από τον/την romfea3. 17/11 13:34

DSC 4651 Copy

 Γραφείο ρεπορτάζ: Romfea.gr


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 17 Νοεμβρίου η πρώτη Θεία Λειτουργία του νέου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Ευαγγελισμού στη Λαμία.

Στην πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, και συλλειτούργησαν οι Σεβ. Μητροπολίτες Δημητριάδος Ιγνάτιος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Θηβών Γεώργιος, Φωκίδος Θεόκτιστος, Ιλίου Αθηναγόρας, Θεσσαλιώτιδος Τιμόθεος, Λαρίσης Ιερώνυμος και του Θεοφ. Επίσκοπος Ανδρούσης Κωνστάντιος.

Να αναφερθεί ότι τον Θείο Λογο κήρυξε ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μέχρι χθες ήταν Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στη σύντομη προσλαλιά του, ευχαρίστησε τους Αγίους Αρχιερείς που συλλειτούργησαν στην πρώτη του Θεία Λειτουργία.

Επίσης ο Σεβασμιώτατος, φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τον λαό της Λαμίας για την θερμή υποδοχή που του επεφύλαξαν.

Τέλος ο νέος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού στην αίθουσα του θρόνου στο Επισκοπείο.

Φωτογραφίες: Ιωάννης Σιμόπουλος

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΠΛΟΥΣΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:

Εμφανίσεις: 8193

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση