Τεράστια η σπατάλη τροφίμων πριν καν φθάσουν στο ράφι παγκοσμίως – Βίντεο
VIDEOCLUB12:55 17.11.2019Λήψη σύντομου urlΓνωρίζετε ότι κάθε χρόνο πετάμε τρόφιμα αξίας μεγαλύτερης από τον ετήσιο προϋπολογισμό της Ρωσίας; Και αυτό γίνεται ενώ την ίδια στιγμή, πάνω από 820 εκατομμύρια άνθρωποι στον κόσμο πεινούν. Σύμφωνα με στοιχεία που προκύπτουν από τα Ηνωμένα Έθνη, συνολικά κάθε χρόνο χάνονται περίπου 280 εκατομμύρια τόνοι τροφίμων, πριν καν φθάσουν στα καταστήματα.
Αυτό συμβαίνει εξαιτίας της περιορισμένης διάρκειας ζωής, του κακού σχεδιασμού κατανάλωσης τροφίμων, λόγω προβλημάτων με το κλίμα και τις υποδομές.
Το μεγαλύτερο ποσοστό των «χαμένων» τροφίμων εντοπίζεται στην Κεντρική και Νότια Ασία, στη Βόρεια Αμερική και στην Ευρώπη, σύμφωνα με την έκθεση του Οργανισμού Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ, επικαλούμενη τα τελευταία στοιχεία από το 2016.
Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 820 εκατομμύρια άνθρωποι πεινούν καθημερινά, οπότε εκτός από την ανάγκη για την προστασία του περιβάλλοντος από τα απόβλητα των «χαμένων» τροφίμων, είναι επιτακτική η ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα και για την καταπολέμηση του υποσιτισμού.
Οι ηγέτες του κόσμου, σύμφωνα με ψήφισμα του ΟΗΕ, δεσμεύτηκαν για μία προσπάθεια μείωσης  κατά το ήμισυ της σπατάλης τροφίμων καθώς και τις απώλειες στην παραγωγή έως το 2030.
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ:
Η Σουηδία βρήκε τον πιο ευρηματικό τρόπο να αξιοποιήσει τα σκουπίδια της
Τεχνολογία της διαστημικής βιομηχανίας μπορεί να βάλει τέλος στην παγκόσμια πείναΠηγή

Απάντηση