Μαθητής λιποθύμησε από αλκοόλ σε σχολείο στον Βόλο
ΕΛΛΑΔΑ22:33 19.11.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 22:40 19.11.2019) Λήψη σύντομου urlΟ μαθητής μετά από το λιποθυμικό επεισόδιο μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, στον Βόλο, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και έλαβε σύντομα εξιτήριο.Στο νοσοκομείο διακομίστηκε ένας μαθητής Λυκείου του Βόλου, όταν λιποθύμησε έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ.
Σύμφωνα με τον τοπικό ιστότοπο taxydromos.gr, το περιστατικό σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα στο γυμναστήριο του σχολείου, όπου διοργανώθηκε μαθητικό πάρτι.
Είχε προηγηθεί αίτημα του 15μελούς του Λυκείου στη διεύθυνση του σχολείου για τη διεξαγωγή του πάρτι, με στόχο να συγκεντρωθούν χρήματα για την πενταήμερη εκδρομή της Γ’ Λυκείου, αλλά και να ενισχυθεί οικονομικά ο νεαρός Γιάγκος, ο οποίος έπασχε από καρκίνο και έφυγε από τη ζωή μία ημέρα πριν από το πάρτι.
Αν και η διεύθυνση του σχολείου έθεσε όρους όπως η απαγόρευση του αλκοόλ και η παρουσία καθηγητών και γονέων – ενημερώνοντας και τη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας για να αποτραπούν ανεπιθύμητες παρουσίες – τελικώς στο πάρτι συμμετείχαν και άτομα εκτός του σχολείου, ενώ έγινε και κατανάλωση αλκοόλ.
Μάλιστα, ένας μαθητής λιποθύμησε και στο σημείο κλήθηκε ασθενοφόρο, το οποίο μετέφερε τον νεαρό στο νοσοκομείο.
Λίγη ώρα αργότερα και αφότου έλαβε τις πρώτες βοήθειες, ο μαθητής πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο.
Ο διευθυντής του σχολείου απηύθυνε συστάσεις στους μαθητές, ενώ για το συμβάν ενημερώθηκε και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας.
Τον περασμένο μήνα, μαθήτρια διακομίστηκε σε νοσοκομείο αφότου κάπνισε χασίς σε σχολείο στην Κρήτη.
Η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για εκείνο το περιστατικό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Καταγγελία ότι μαθητής τραυμάτισε σοβαρά τη δασκάλα του στην ΚρήτηΠηγή

Απάντηση