Τουλάχιστον 24 στρατιώτες σκοτώθηκαν και άλλοι 29 τραυματίστηκαν από επίθεση στο Μάλι
ΚΟΣΜΟΣ01:22 19.11.2019(ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕ 01:24 19.11.2019) Λήψη σύντομου urlΟμάδα στρατιωτών των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι δέχθηκε επίθεση, τη Δευτέρα (18/11), στα σύνορα με τον Νίγηρα, με απολογισμό τον θάνατο 24 και τον τραυματισμών 29.Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μάλι ανακοίνωσαν, τη Δευτέρα (18/11), τον θάνατο 24 στρατιωτών και τον τραυματισμό άλλων 29 κατά τη διάρκεια κοινής επιχείρησης με τον Νίγηρα στα σύνορα.
Σε ανάρτησή τους στο Twitter, οι Ένοπλες Δυνάμεις του Μάλι έγραψαν:
«Για την καλύτερη παρακολούθηση των τρομοκρατών κατά μήκος των συνόρων, το Μάλι και ο Νίγηρας άρχισαν μια διμερή επιχείρηση που ονομάζεται “Tongo Tongo”. Στο πλαίσιο αυτής της επιχείρησης, μια περιπολία των Ενόπλων Δυνάμεων του Μάλι δέχθηκε επίθεση, τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2019, στο Τάμπανκορτ, στην περιοχή του Γκάο».
Στη σχετική ανακοίνωση σημειώνεται και το εξής:
«Από την πλευρά του εχθρού, 17 τρομοκράτες σκοτώθηκαν, εκατό ύποπτοι συνελήφθησαν από τις δυνάμεις της Νιγηρίας, στην Τίλοα, και 70 μοτοσικλέτες καταστράφηκαν».

Au cours de cet accrochage les #FAMa déplorent 24 morts, 29 blessés et des dégâts matériels. Côté ennemi l’on dénombre 17 terroristes tués, une centaine de suspects appréhendés entre les mains des forces nigériennes à #Tiloa, et 70 motos détruites. pic.twitter.com/TlTWwgaD5r
— Forces Armées Maliennes (@FAMa_DIRPA) November 18, 2019

​Δεν διευκρινίστηκε, παρ’ όλα αυτά, σε ποια ομάδα ανήκαν οι στρατιώτες.
Οι παραμεθόριες περιοχές του Μάλι, του Νίγηρα και της Μπουρκίνα Φάσο παραμένουν ασταθείς, καθώς οι κυβερνητικές δυνάμεις αγωνίζονται για την καταπολέμηση των τοπικών ομάδων μαχητών.
Τον Αύγουστο του 2014, άρχισε η Επιχείρηση «Barkhane» από τη Γαλλία, το Μάλι, την Μπουρκίνα Φάσο και διάφορες άλλες περιφερειακές χώρες για την καταπολέμηση διάφορων ομάδων μαχητών, που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Σαχέλ της Αφρικής.
Διαβάστε ακόμα:
Δεκάδες νεκροί από επίθεση σε καναδικό κομβόι στη Μπουρκίνα ΦάσοΠηγή

Απάντηση