Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία-ΚΥΓΕΩ- Η τροφή σου στα χέρια σου!- Ενημερωτική Εκδήλωση την 1η Δεκέμβρη


Η Τζένη Γκιουγκή μαζί με την πρόεδρο του Urgenci Judith Htchmam

Το Αγρο-ΟικόΠολις, το Ελληνικό Δίκτυο για την Αγροοικολογία, τη Διατροφική Κυριαρχία και την Πρόσβαση στη Γη, επίσημος εκπρόσωπος των Ευρωπαϊκών κινημάτων της Διατροφικής Κυριαρχίας, της Κοινωνικά Υποστηριζόμενης Γεωργίας και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Πρόσβασης στη Γη, ξεκινά μια σειρά εκδηλώσεων σε αστικές και ημιαστικές περιοχές.
Η θεματική των εκδηλώσεων είναι η Κοινωνικά Υποστηριζόμενη Γεωργία (ΚΥΓΕΩ) ως εργαλείο ενίσχυσης των τοπικών κοινωνιών, ενδυνάμωσης του ρόλου των μικρών παραγωγών και δημιουργίας ανθεκτικών κοινοτήτων.
Η πρώτη εκδήλωση, «ΚΥΓΕΩ: Η τροφή σου στα χέρια σου!» θα υλοποιηθεί την Κυριακή 1/12/2019, ώρα 19.30, στην Κομοτηνή, στο χώρο «Πολιτιστική Κίνηση», Φιλίππου 31 (απέναντι από το 3ο Λύκειο), σε συνεργασία με την ομάδα Σπορίτες Ροδόπης και την Πολιτιστική Κίνηση Νομού Ροδόπης, με χορηγό επικοινωνίας την ΕΡΤ Κομοτηνής. (σ.σ. δεν θα μπορούσε να λείπει η ΕΡΑ Κομοτηνής, μια και εδώ και δέκα χρόνια έχει ειδική εκπομπή για τον Πρωτογενή τομέα).
«Από πού προέρχεται η τροφή μας;» Ένα ερώτημα που ταλανίζει όλο και περισσότερους ανθρώπους καθημερινά. Η άγνωστη προέλευση των σπόρων, η χρήση συμβατικών μεθόδων καλλιέργειας με αλόγιστη εφαρμογή χημικών, τα τροφομίλια και η επιβάρυνση του περιβάλλοντος, είναι μερικοί μόνο παράγοντες που μετατρέπουν τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές απλούς θεατές στο διατροφικό σύστημα.
Θα επεξηγηθεί τι είναι ένα εγχείρημα ΚΥΓΕΩ, τα οφέλη που παρέχει τόσο σε γεωργούς όσο και σε καταναλωτές.
Θα αναφερθούν ζητήματα και διαδικασίες καθημερινής λειτουργίας, εσωτερικής οργάνωσης, λήψης αποφάσεων καθώς και οικονομικής βιωσιμότητας.
Τα ερωτήματα αυτά θα απαντήσει η επικεφαλής του Δικτύου Αγκροοικόπολις στην Ελλάδα, Τζένη Γιουγκή.
Στο τέλος της εκδήλωσης, η ομάδα «Σπορίτες» θα διανείμει παραδοσιακές ποικιλίες σπόρων! Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις ποικιλίες που θα διανεμηθούν: 1. Μπάμιες 2. Κολοκύθα για πίτα 3. Χρωματιστό καλαμπόκι 4. Πιπεριά γεμιστή Κύμης 5. Πιπεριά γεμιστή Ζουλού 6. Πιπεριά Φλωρίνης 7. Πιπεριά κατσίκια Κηπουρού 8. Ντοματοπιπεριά 9. Μελιτζάνα μαύρη 10. Μελιτζάνα άσπρη 11. Ντομάτα Κηπουρού 12. Ντομάτα Τσερόκι 13. Ντομάτα Κίτρινη ξερική 14. Ντομάτα Πηλίου 15. Αγγούρι μέτριο 16. Ρόκα 17. Λαχανίδα 18. Καλέντουλα.
ΥΓ: Στις 15 Δεκέμβρη θα γίνει ανάλογη εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ΚΥΓΕΩ, επισκεφθείτε τη σελίδα του ΑγροΟικόΠολις στο facebook: facebook.com/Agroecopolis.Hellas/ ή την ιστοσελίδα: www. agroecopolis.org

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση