Εκδήλωση για το σήμα της καφέ αρκούδας


Εκδήλωση για την προώθηση του τοπικού σήματος «Καφέ Αρκούδας» για τη σήμανση προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς την αρκούδα και των πρακτικών διαχείρισης της εμφάνισής της, διοργανώνουν τo Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας, η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και η εταιρεία Συμβούλων Lever A.E.
Η εκδήλωση θα γίνει την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 5 μ.μ., στην Αίθουσα Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Φλώρινας. Αντίστοιχη εκδήλωση διοργανώθηκε στο Αμύνταιο την Παρασκευή 29 Οκτωβρίου.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση των τοπικών επιχειρήσεων για τα οφέλη από τη λήψη του σήματος «Καφέ Αρκούδας», τις απαιτήσεις (μέτρα, πρακτικές) και τις διαδικασίες που πρέπει να εφαρμόσουν οι επιχειρήσεις προκειμένου να λάβουν το τοπικό σήμα. Την απονομή του τοπικού σήματος για την “Καφέ Αρκούδα” σε επιχειρήσεις της θα αναλάβει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Φλώρινας και η απονομή του αναμένεται να συμβάλει στην παραγωγή προϊόντων φιλικών προς την καφέ αρκούδα και γενικότερα τη βιοποικιλότητα της περιοχής, στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της τοπικής οικονομίας και του εισοδήματος των επιχειρήσεων που θα λάβουν το σήμα.
Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα γίνει παρουσίαση των πρακτικών διαχείρισης της αλληλεπίδρασης ανθρώπου και αρκούδας, από τη Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ. Τέλος, θα διανεμηθούν Κυτία Πρώτων Βοηθειών αντιμετώπισης της δηλητηρίασης σκύλων και βεβαιώσεις συμμετοχής, οι οποίες είναι απαραίτητες κατά τη διαδικασία απονομής του Σήματος «Καφέ αρκούδας» στις επιχειρήσεις.

Το έργο LIFE AMYBEAR υλοποιείται από τον Οκτώβριο του 2016 και πρόκειται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2021. Στο εταιρικό σχήμα του έργου LIFE AMYBEAR συμμετέχουν, η LEVER A.E., συντονιστής έργου, ο Δήμος Αμυνταίου, η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της ΑΔΗΔΜ (Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας) και η Περιβαλλοντική Οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

16.30 – 17.00 Προσέλευση – Εγγραφές – Καφές
17.00 – 17.15 Χαιρετισμοί
17.15 – 17.30 Το Έργο LIFEAMYBEAR – Στόχοι και επιτεύγματα
Δρ. M. Προϊκάκη, Επιστημονικός Συνεργάτης Έργου
LIFEAMYBEAR, LEVER A.E.
17.30 – 18.00 Τοπικό Σήμα «Καφέ Αρκούδας»: Σήμανση προϊόντων και υπηρεσιών φιλικών προς την Καφέ Αρκούδα
Ε. Παυλίδου, Υπεύθυνη Έργου LIFEAMYBEAR, LEVER A.E.
18.00 – 18.20 Ερωτήσεις – Συζήτηση
19.20 – 19.40 Πρακτικές διαχείρισης περιστατικών αλληλεπίδρασης Ανθρώπου και Αρκούδας
Α. Τράγος, Βιολόγος, Περιβαλλοντική Οργάνωση “Καλλιστώ”
19.40 – 20.00 Χρήση κυτίων αντιμετώπισης δηλητηριάσεων σκύλων
Δρ. Αλ. Γιαννακόπουλος, Επιστημονικός Συνεργάτης Έργου LIFEAMYBEAR, Περιβαλλοντική Οργάνωση “Καλλιστώ”/Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Σχολή Κτηνιατρικής
20.00 – 20.15 Ερωτήσεις – Συζήτηση
20.15 -20.30 Διανομή Κυτίων αντιμετώπισης δηλητηριάσεων σκύλων και βεβαιώσεων συμμετοχής
20.30 Λήξη Εκδήλωσης

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση