Κομοτηνή: Βραβεία και διακρίσεις για την σάλτσα ντομάτας ενός νέου αγρότη


Ο Βασίλης Πορτοκαλίδης είναι αγρότης και οικοτέχνης. Ασχολείται με την παρασκευή σάλτσα ντομάτας. «Οι ντομάτες είναι δικές μας και κάνουμε μόνοι μας και την σάλτσα κερδίζοντας έτσι την υπεραξία του προϊόντος» δηλώνει και μιλά με βεβαιότητα ότι η προσπάθεια και η δουλειά οδηγεί στην επιτυχία.

Βρίσκεται ήδη στην 3η χρονιά παρασκευής. Είχε προηγηθεί μια προετοιμασία δύο ακόμη χρόνων, διάστημα που κύλησε με πειραματισμούς. Συνολικά αυτά τα πέντε χρόνια ενασχόλησης του δίνουν γνώση, σιγουριά και κέφι για να συνεχίσει.

Ο κος Βασίλης Πορτοκαλίδης με την σύζυγό του

« Η σάλτσα μας έχει κατακτήσει τρία βραβεία, ένα στις Βρυξέλλες σε διεθνή διαγωνισμό και άλλα δύο στην Ελλάδα» δηλώνει ο κος Πορτοκαλίδης και προσθέτει πως « Για να πάει καλά ένα προϊόν θα πρέπει να προσέξει την ποιότητά του. Ο κόσμος βλέπει την ποιότητα, την αναγνωρίζει . Αυτό σε συνδυασμό με μια καλή, προσιτή τιμή, κάνει το προϊόν ασυναγώνιστο.»

Όπως τονίζει ο νεαρός αγρότης πεδίο δράσης υπάρχει στον Πρωτογενή Τομέα αρκεί να μπουν σ’ αυτή τη λογική όσοι ενδιαφέρονται να ασχοληθούν και όχι στις μεγάλες καλλιέργειες . «Αν δεν βρεις υποδομές και εξοπλισμό από τον πατέρα σου, δεν μπορείς να ξεκινήσεις να ασχολείσαι με μεγάλες καλλιέργειες.» δηλώνει και εξηγεί πως σε τέτοιου είδους μικρές καλλιέργειες, με λίγα στρέμματα, με πολύ φαντασία, με πολύ μεράκι και με πολύ δουλειά, σίγουρα όποιος ενδιαφέρεται να ασχοληθεί με τον Πρωτογενή Τομέα, ναι μπορεί να το κάνει.

Με την πίστη ότι η μεταποίηση είναι το μέλλον συνεχίζει τις προσπάθειές του, καθώς, όπως λέει, έχουν κουράσει οι βαμβακοκαλλιέργειες . «Το να περιμένεις από τις επιδοτήσεις για να ζήσεις την οικογένεια σου δεν βγάζει πουθενά. Ενώ με τέτοιες επιλογές και με πολύ δουλειά, γιατί θα πρέπει να μάθουμε ότι θα πρέπει να δουλεύουμε για να κερδίσουμε κάτι, ναι μπορείς να τα καταφέρεις.» δηλώνει ο κος Πορτοκαλίδης μην κρύβοντας πως έχει πολλά όνειρα για το μέλλον.

«Να μεγαλώσω όσο μπορώ αυτό που κάνω, να μπω και σε νέα προϊόντα τα οποία θέλω να τα παράγω εγώ για να έχω κι εγώ την ευθύνη από την αρχή έως το τέλος.»
Ο κος Βασίλης Πορτοκαλίδης με τη σύζυγό του ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση