Μουσική Εκδήλωση για τον Άγιο Ρωμανό τον Μελωδό στην Ι.Μ. Μαρωνείας


Γράφτηκε από τον/την Ι.Μ. Μαρωνείας. 09/12 14:05

mousiki ekdilosi 7

Το απόγευμα της Κυριακής, 8ης Δεκεμβρίου 2019, με αφορμή τη μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Δαμασκηνού διοργανώθη με την ευλογίαν του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονος εκδήλωσις υπό του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής στην αίθουσα του Ιδρύματος Παπανικολάου.

Αρχικώς, ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Δημήτριος Βασιλειάδης, ανεφέρθη εν συντομία στο ιστορικό του Συλλόγου, ευχαρίστησε δε τις τοπικές Αρχές και τον Σεβασμιώτατον Μητροπολίτην κ. Παντελεήμονα, ο οποίος από της καταστάσεώς του στο πηδάλιον της τοπικής Εκκλησίας περιέβαλε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τους ενασχολουμένους με την πατρώαν μουσικήν, αποτέλεσμα του οποίου ήταν η επίσημος αναγνώρισις της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως.

Εν συνεχεία, ο Ελλογιμώτατος κ. Γρηγόριος Παπαγιάννης, Καθηγητής του Δ.Π.Θ., ανέπτυξε εισήγησιν με θέμα: «Ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός και το υμνογραφικό του έργο».

Κατόπιν, τα μέλη της χορωδίας του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής υπό την Διεύθυνσιν του Αναπληρωτού Χοράρχου κ. Γρηγορίου Παπαγιάννη, Καθηγητού του Δ.Π.Θ., απέδωσαν επιλεγμένα αποσπάσματα εκ Κοντακίων που συνέθεσε ο Άγιος Ρωμανός ο Μελωδός από την Παλαιάν

Διαθήκην μέχρι την Αναστασιν του Κυρίου.

Κατακλείοντας την όλην εκδήλωσιν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων συνεχάρη για την πρωτοβουλίαν της εκδηλώσεως τον τε Πρόεδρον και τα μέλη του Συλλόγου Φίλων Βυζαντινής Μουσικής αλλά και τα μέλη της χορωδίας που απέδωσαν τους θεσπέσιους ύμνους, ευχήθηκε δε να τηρείται άσβεστος η μνήμη της δογματικής διδασκαλίας του Αγίου στη ζωή των πιστών.

Να σημειωθή ότι η εκδήλωσις διοργανώθη με την συμπαράστασιν της Δημοτικής Κοινωνικής Επιχειρήσεως Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής.

mousiki ekdilosi 1

mousiki ekdilosi 1

mousiki ekdilosi 1

mousiki ekdilosi 1

mousiki ekdilosi 1

mousiki ekdilosi 1

Εμφανίσεις: 3026

Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]Πηγή

Απάντηση