Βόρεια Κορέα: Θα εξουδετερώσουμε τις πυρηνικές απειλές των ΗΠΑ
Σαφές μήνυμα στις ΗΠΑ αποστέλλει για ακόμη μια φορά η Βόρεια Κορέα.Οι πληροφορίες που συγκέντρωσε η Βόρεια Κορέα κατά τη διάρκεια της τελευταίας δοκιμής πυραύλων θα χρησιμοποιηθούν για την αποτροπή της πυρηνικής απειλής από τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου του Κορεατικού Λαϊκού Στρατού Πακ Γιονγκ Τσον σε δήλωση που κυκλοφόρησε από το πρακτορίο KCNA.
«Τα ανεκτίμητα δεδομένα, η εμπειρία και οι νέες τεχνολογίες που αποκτήθηκαν στις πρόσφατες δοκιμές της επιστημονικής έρευνας στον τομέα της άμυνας θα εφαρμοστούν πλήρως στην ανάπτυξη ενός ακόμα στρατηγικού όπλου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας για την οριστική και αξιόπιστη χαλιναγώγηση και εξουδετέρωση της πυρηνικής απειλής των ΗΠΑ», ανέφερε η δήλωση.
Συνέχισε λέγοντας ότι οι ΗΠΑ και άλλες εχθρικές χώρες θα περάσουν το τέλος του έτους εν ειρήνη μόνο αν απέχουν από λόγια και πράξεις που προκαλούν την Πιονγκγιάνγκ.
Νωρίτερα την ίδια ημέρα, η Βορειοκορεατική Ακαδημία Εθνικής Άμυνας δήλωσε ότι είχε πραγματοποιήσει μια ακόμα «κρίσιμη» δοκιμή στο Sohae Satellite Launching Ground.
Μια ακόμη δοκιμή διεξήχθη στην ίδια περιοχή τον ΔεκέμβριοΠηγή

Απάντηση