”Να μιμηθούμε τις αρετές του Αγίου Σπυρίδωνος” (ΦΩΤΟ)


Γράφτηκε από τον/την Romfea.gr. 12/12 11:28

ag spiridonos aigaleo pr 1

Αιγάλεω | Θάνος Θανόπουλος


Παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 η μνήμη του Αγίου Σπυρίδωνος, Επισκόπου Τριμυθούντος του Θαυματουργού, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου στο Αιγάλεω.

Στην Θεία Λειτουργία προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, πλαισιούμενος από τον Προϊστάμενο του Ναού Πρωτοπρ. Δικαίο Παπαδόδημα, τους Εφημερίους π. Γεράσιμο Γκουντρουμπή, π. Στέφανο Βερύκοκο και κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο και τα θαύματα του Αγίου Σπυρίδωνα.

“Ο θαυματουργός Άγιος Σπυρίδωνας αν και πέθανε, εντούτοις δεν σταμάτησε να θαυματουργεί μέχρι και σήμερα, γιατί το άγιό του λείψανο αποτελεί για ολόκληρη την Ελλάδα θησαυρό ανεκτίμητο, και πηγή θησαυρισμάτων ανεξάντλητο, από που αντλούν θεραπεία και ίαση οι πιστοί προσκυνητές” – ανέφερε μεταξύ άλλων ο Σεβασμιώτατος.

Σε άλλο σημείο ο κ. Αλέξιος τόνισε: “Καθήκον μας να μιμηθούμε αν όχι όλη του τη ζωή τουλάχιστον τις αρετές του, την άκρα του ταπείνωση, την ζωντανή του πίστη και την άοκνοι προσπάθεια για την επικράτηση του θελήματος του θεού στη γη.”

“Υποχρέωση μας, με άλλα λόγια, να γίνουμε κι εμείς άγιοι. Μη μας εκπλήσσει αυτό και μη νομίζουμε ότι είναι αδύνατο στις μέρες μας να βγουν Άγιοι. Ας πάρουμε λοιπόν κι εμείς στα χέρια την σκυτάλη και ας τρέξουμε στο στάδιο των πνευματικών αγώνων, για να επιτύχουμε την νίκη κατά της αμαρτίας και να λάβουμε το στέφανο της αρετής και το βραβείο της αγιότητος ώστε να αποτελέσουμε σ’ αυτή τη ζωή το αλάτι που θα προφυλάσσει την ανθρωπότητα από την ηθική σήψη” – υπογράμμισε κλείνοντας ο Σεβασμιώτατος.

Να σημειωθεί ότι τους ύμνους της εορτής έψαλαν πολυμελής βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση του Άρχοντα Δομέστικου της Μ.τ.Χ.Ε Δημοσθένη Παϊκόπουλου και του Λαμπαδάριου Ιωάννη Γαβαλάκη.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Προϊστάμενο του Ναού π. Δικαίο και τους Εφημερίους π. Γεράσιμο και π. Στέφανο για το έργο που επιτελούν στην ενορία και τις εργασίες συντήρησης που ξεκίνησαν στον Ιερό Ναό.

Τέλος ο Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα ο Άγιος Σπυρίδωνας να σκέπει την Ελλάδα και την Κύπρο, την οποία, όπως τόνισε χαρακτηριστικά “επιβουλεύονται και σήμερα και διερχόμεθα από τις απειλές των αλλοπίστων γειτόνων, ονειρεύονται πίσω την αυτοκρατορία που είχαν”.

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ:Πηγή

Απάντηση