Στο πλευρό μιας πυρόπληκτης οικογένειας ο Ροταριανός Όμιλος Κομοτηνής «Ροδόπη»


Η κα Νίκη Λιβεριάδου είναι πρόεδρος του Ροταριανού Ομίλου Κομοτηνής «Ροδόπη» για το έτος 2019-2020. Στον Όμιλο κάθε χρόνο την ηγεσία αναλαμβάνει και ένα καινούργιο Διοικητικό Συμβούλιο. Οι στόχοι, ωστόσο, παραμένουν ίδιοι: αλληλεγγύη, στήριξη των ανθρώπων που δοκιμάζονται και της τοπικής επιχειρηματικότητας.

«Φέτος «υιοθετήσαμε » μια πυρόπληκτη οικογένεια, έχει καταστραφεί εντελώς το σπίτι της από την πυρκαγιά που προκλήθηκε το Καλοκαίρι» δηλώνει η κα Λιβεριάδου και εξηγεί πως αν και το διεθνές Ρόταρυ επικεντρώνεται σε δράσεις που αφορούν την ευρύτερη κοινωνία, σ’ αυτή τη φάση δεν θα μπορούσαν τα μέλη του Ομίλου να μείνουν με κλειστά τα μάτια. «Πρόκειται για μια οικογένεια εξαιρετικότατη και αξιοπρεπέστατη, η οποία έχασε εντελώς ξαφνικά το σπίτι της , έχει καταστραφεί ολοσχερώς. Ο αγώνας μας είναι να εξοικονομήσουμε τα χρήματα για να τοποθετήσουμε και τα κουφώματα και αργότερα βλέπουμε.»

Νίκη Λιβεριάδου: «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε κάποια δράματα που συμβαίνουν δίπλα μας.»

Νίκη Λιβεριάδου: «Δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε κάποια δράματα που συμβαίνουν δίπλα μας.»

Ο Όμιλος διοργανώνει μια βραδιά οινογνωσίας την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου στο Scenario wine club με την οινολόγο Μελίνα Τάσσου, τα κρασιά του Οινοποιείου «Κίκονες», λευκό, ροζέ και κόκκινο, με μενού ιδιαίτερης ποιότητας. «Θα προσφέρουμε μια εξαιρετική βραδιά στους καλεσμένους μας και τα έσοδα όλα θα διατεθούν στην οικογένειά η οποία τώρα φιλοξενείται σε σπίτι που τους παραχώρησε μια φιλική τους οικογένεια. Να είναι καλά, αλλά αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί επ αόριστον . Στόχος μας να αποκατασταθεί στο σπίτι για να επιστρέψει η οικογένεια που έχει ένα παιδάκι 5,5 ετών και που όταν είδε το σπίτι να φλέγεται έπαθε ένα μικρό σοκ. Ο αγώνας αυτής της ηρωίδας μητέρας είναι αφενός να αποκαταστήσει ότι μπορεί, αφετέρου να συνδράμει ψυχολογικά τη μητέρα και το παιδί. Η κατάσταση είναι δύσκολη.»

Όπως αποκαλύπτει σκοπεύουν να κάνουν και άλλες εκδηλώσεις με την ελπίδα να συγκεντρωθούν χρήματα γι αυτήν την οικογένεια. Ήδη έχουν αποφασίσει τη διοργάνωση μιας μεγάλης δράσης. «Θα συνεχίσουμε με μια ακόμη μεγαλύτερη δράση στο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων. Είμαστε έτοιμοι για μια ακόμη μεγαλύτερη δράση, θα μας παραχωρηθεί το κτίριο για μια μέρα.» δηλώνει η κα Λιβεριάδου προσθέτοντας πως «Οι καιροί είναι δύσκολοι, υπάρχει οικονομική δυσκολία σε όλες τις οικογένειες, όμως, δεν μπορούμε να κλείνουμε τα μάτια μας σε κάποια δράματα που συμβαίνουν δίπλα μας και θα μπορούσε να είχαν συμβεί και στη δική μας οικογένεια ή σε συγγενείς και φίλους. Γι αυτό και αποφασίσαμε να υιοθετήσουμε την οικογένεια γιατί το διεθνές Ρόταρυ επικεντρώνεται σε σκοπούς και δράσεις που δεν αφορούν μεμονωμένα πρόσωπα αλλά μεγαλύτερες κοινωνικές ομάδες. Αυτή η περίπτωση όμως είναι ιδιαίτερη, μας έχει συγκινήσει.» Όπως λέει, στον Όμιλο κατά πολύ μεγαλύτερο ποσοστό μέλη είναι κυρίως γυναίκες, «είμαστε μάνες, έχουμε παιδιά και οικογένειες και καταλαβαίνουμε την αγωνία αυτής της κοπέλας και τις δύσκολες στιγμές που ζει.» δηλώνει.

42 γυναίκες μέλη του Ροταρυ στέκονται στο πλευρό μιας πυρόπληκτης οικογένειας

Όσον αφορά στη λειτουργία του Ομίλου; Αυτή τη στιγμή αριθμεί 42 μέλη, τα οποία συναντώνται κάθε Τετάρτη, εννέα το βράδυ στον υπόγειο χώρο της Λέσχης Κομοτηναίων. «Είμαστε ανοιχτοί, μπορείτε να έρθετε να μας δείτε, να παρακολουθήσετε , να μας γνωρίσετε και γιατί όχι να γίνετε μέλη μας.» δηλώνει η κα Λιβεριάδου και σπεύδει να απευθύνει έκκληση «Θα ήθελα να ζητήσω ενίσχυση των εκδηλώσεων που ετοιμάζουμε, αλλά και να απευθύνω έκκληση σε επαγγελματίες της Κομοτηνής οι οποίοι ασχολούνται με αποκαταστάσεις κατοικιών, σε τεχνίτες κ.α. να έρθουν σε επαφή μαζί μας κι αν θέλουν και μπορούν να βοηθήσουν την οικογένεια να αποκαταστήσει το σπίτι της.» Ευχαριστώντας το δήμο Κομοτηνής για τη μέχρι τώρα στήριξη αποκαλύπτει πως έχει ήδη εξασφαλίσει την προσωπική υπόσχεση του δημάρχου, του κ. Γιάννη Γκαράνη ότι θα βοηθήσει όπως μπορεί , αλλά και την Περιφέρεια που ήδη έχει βοηθήσει την οικογένεια και σκοπεύει να συνεχίσει να το κάνει, την Μελίνα και τον Βασίλη Τάσσου. «Μας προσφέρουν τα κρασιά σε εξαιρετική τιμή. Είναι πολυβραβευμένα και ως Ρόταρυ έχουμε πάντα τακτική να στηρίζουμε τους επαγγελματίες της περιοχής μας.»
Φώτο:Η κα Νίκη Λιβεριάδου ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία:Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση