Η δίκη αποπομπής του Τραμπ προγραμματίζεται να αρχίσει την επόμενη Τρίτη
ΗΠΑ01:30 15.01.2020Λήψη σύντομου urlΓια την επόμενη Τρίτη προγραμματίζεται η αρχή της δίκης αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ στη Γερουσία εάν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, όπως δήλωσε ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής, Μιτς ΜακΚόνελ.Ο επικεφαλής των Ρεπουμπλικανών στη Γερουσία, Μιτς ΜακΚόνελ, οι οποίοι έχουν και την πλειοψηφία στο Σώμα, είπε σε δημοσιογράφους ότι η δίκη αποπομπής του Ντόναλντ Τραμπ προγραμματίζεται να αρχίσει την Τρίτη, 21 Ιανουαρίου.
Πάντως, ο Μιτς ΜακΚόνελ επισήμανε ότι περιμένει να λάβει το κατηγορητήριο από τη Βουλή των Αντιπροσώπων την Τετάρτη (15/01), ούτως ώστε να μπορέσουν τα προκαταρκτικά βήματα όπως είναι ο όρκος των γερουσιαστών ως ενόρκων από τον επικεφαλής του Ανώτατου Δικαστηρίου, Τζον Ρόμπερτς.
Η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, που ανήκει στους Δημοκρατικούς, δήλωσε ότι η ψηφοφορία για την παραπομπή του κατηγορητηρίου στη Γερουσία θα γίνει την Τετάρτη (15/01).
Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, Λίντσεϊ Γκράχαμ, σημείωσε πως αν όλα κυλήσουν σύμφωνα με το πρόγραμμα, τότε οι πρώτες αγορεύσεις θα μπορούσαν να αρχίσουν την επόμενη Τρίτη. Εκείνος και ο γερουσιαστής Μάικ Ράουντς είπαν ότι το σχέδιο του Μιτς ΜακΚόνελ θα εξασφαλίσει ψήφους από την εξέταση μαρτύρων και την παρουσίαση νέων αποδεικτικών στοιχείων, όπως ανέφερε το Reuters.

Asked if calling witnesses means Republicans would call Hunter Biden, Mitch McConnell said that’ll be settled later but “both sides would want to call witnesses… I can’t imagine that only the witnesses our democratic colleagues want to be called would be called.”
— Paul McLeod (@pdmcleod) January 14, 2020

​Υπενθυμίζεται ότι ο Ντόναλντ Τραμπ κατηγορήθηκε από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, πριν από περίπου έναν μήνα, για κατάχρηση εξουσίας, προσπαθώντας να πιέσει την ουκρανική κυβέρνηση σε μια συμφωνία quid pro quo σχετικά με τη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο και την έναρξη έρευνας από το Κίεβο για τον τέως Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, και τον γιο του, Χάντερ.
Η δεύτερη κατηγορία αφορά στην παρακώλυση του Κογκρέσου, με τον Ντόναλντ Τραμπ να παρεμβαίνει στην έρευνα της Βουλής των Αντιπροσώπων, κυρίως καθοδηγώντας το εκτελεστικό τμήμα να μην συνεργαστεί με αυτήν.
Διαβάστε ακόμα:
Τραμπ: Θέλω άμεση δίκη, οι Δημοκρατικοί δεν έχουν αποδείξει τίποταΠηγή

Απάντηση