Στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη στο Βερολίνο ο Πομπέο – Τι θα ζητήσει


Στη Γερμανία, για να λάβει μέρος στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, θα μεταβεί ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Μόργκαν Ορτέιγκους.

«Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα ταξιδέψει στο Βερολίνο στις 19 Ιανουαρίου για να συμμετάσχει στη διεθνή διάσκεψη για τη Λιβύη, που διοργανώνουν η Γερμανία και τα Ηνωμένα Έθνη, ως μέρος του σχεδίου τριών σημείων που σκιαγράφησε ο ειδικός αντιπρόσωπος του ΟΗΕ Γασάν Σαλαμέ στο Συμβούλιο Ασφαλείας» ανέφερε η Ορτέιγκους.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα ζητήσει την παράταση της κατάπαυσης του πυρός και την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων από τη χώρα, δήλωσε σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

«Στο Βερολίνο, ο υπουργός Εξωτερικών θα συζητήσει με παγκόσμιους ηγέτες και πρόκειται να στηρίξει τρία πράγματα: 1): τη συνέχιση μιας εκεχειρίας στη Λιβύη, 2): την αποχώρηση όλων των ξένων δυνάμεων και 3): μια επιστροφή στην πολιτική διαδικασία στην Λιβύη υπό την αιγίδα του ΟΗΕ» τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Sputnik

Πηγή

Απάντηση