Ολοκληρώθηκε η διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη


Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο στην Καγκελαρία στο Βερολίνο, η Διάσκεψη για την ειρήνευση στην Λιβύη. Αυτή την ώρα, παραχωρεί συνέντευξη Τύπου η Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και την παρακολουθείτε ζωντανά από την ΕΡΤ.

Εκτός από την καγκελάριο Μέρκελ στη συνέντευξη Τύπου λαμβάνουν μέρος και ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, αλλά και εκπρόσωποι πολλών από τις χώρες οι οποίες συμμετέχουν.

Διάσκεψη για την Λιβύη: Οι προσπάθειες για ειρήνευση-Οι κινήσεις της ελληνικής διπλωματίας

Στη διάσκεψη συμμετείχαν, ηγέτες και εκπρόσωποι 10 χωρών, οι επικεφαλής 4 διεθνών οργανισμών και οι δύο αντίπαλοι στον εμφύλιο της αφρικανικής χώρας.

«Δεν χάνουμε την ελπίδα ότι ο διάλογος θα συνεχισθεί και η σύγκρουση θα επιλυθεί», δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν λίγο πριν συναντηθεί με τον Ταγίπ Ερντογάν στο περιθώριο της διάσκεψης.

Σημειώνεται ότι το Βερολίνο έχει μετατραπεί σε φρούριο λόγω της Διάσκεψης,με περισσότερους από 4.500 αστυνομικούς να είναι επί ποδός . Επίσης έχει αποκλειστεί για τα ιδιωτικά αεροσκάφη και ο εναέριος χώρος σε ακτίνα 55 χιλιομέτρων και ύψος 3.000 μέτρων από την Καγκελαρία, ενώ ιδιαίτερα φυλάσσονται πρεσβείες και ξενοδοχεία στα οποία έχουν καταλύσει ξένοι αξιωματούχοι.

Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:Πηγή

Απάντηση