Καιρός: Ακόμα και κάτω από το μηδέν ο υδράργυρος – Επιμένουν οι θυελλώδεις άνεμοι
Μπορεί ο καιρός να είναι καλός, σήμερα (23/01), αλλά η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, καθώς αναμένεται να σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός, τη στιγμή που οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 8-9 μποφόρ στα πελάγη.Ο καιρός, σήμερα (23/01), αναμένεται να είναι πολύ καλός σε ολόκληρη τη χώρα, αλλά ο υδράργυρος θα κινηθεί κάτω από το μηδέν σε πολλές περιοχές. Επίσης, δεν αποκλείονται τοπικές νεφώσεις, στα βόρεια ηπειρωτικά θα σημειωθεί τοπικά ισχυρός παγετός, ενώ η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστεί ομίχλη.
Μέχρι και τους -10 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Εξαιρετικά κρύα θα είναι η ημέρα, καθώς η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από -10 έως 7 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -6 έως 11, στην Ήπειρο από -6 έως 15, στη Θεσσαλία από -5 έως 12, στα δυτικά και νότια ηπειρωτικά από 1 έως 16, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από -3 έως 15, στα νησιά του Ιονίου από 2 έως 18, στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 1 έως 12 και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου και στην Κρήτη από 5 έως 16.
Άνεμοι έως και 9 μποφόρ
Οι άνεμοι στο Βόρειο Αιγαίο θα πνέουν από τα βόρεια έως 8 -και τοπικά- 9 μποφόρ, με τάσεις εξασθένησης, σύμφωνα με το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Επίσης, στα υπόλοιπα τμήματα του πελάγους, οι άνεμοι θα αγγίξουν τα 7 -και πρόσκαιρα- τα 8 μποφόρ.
Στο Ιόνιο, ακόμα, οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις με ένταση 5 μποφόρ και τάσεις ενίσχυσης φτάνοντας, έτσι, ακόμα και -πρόσκαιρα- τα 8 στον Πατραϊκό Κόλπο.
Λίγες νεφώσεις σε Αττική και Θεσσαλονίκη
Στην Αττική προβλέπονται λίγες νεφώσεις, ιδίως στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν από τα βορειοανατολικά με ένταση έως 6 μποφόρ και στα ανατολικά θα φτάσουν τα 7. Η θερμοκρασία δεν αναμένεται να ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τη μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας να φτάνει τους 9 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης. Περιφερειακά, βέβαια, θα είναι έως και 5 βαθμούς χαμηλότερη. Οι άνεμοι, τέλος, θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί με ένταση έως 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση μετά το μεσημέρι.Πηγή

Απάντηση