Μαίρη Συνατσάκη: Πάλευα να βρω την ώρα της ημέρας που δεν θα είμαι σε κατάσταση πανικού – Βίντεο
Για το σύνδρομο που απείλησε τη ζωή της όταν ήταν μόλις 18 μηνών, αλλά και για τις κρίσεις πανικού που περνούσε για πολλά χρόνια μίλησε, την Τετάρτη (22/01), η Μαίρη Συνατσάκη στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη.Η Μαίρη Συνατσάκη βρέθηκε, το βράδυ της Τετάρτης (22/01), στην εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη, «Μεσάνυχτα», και μίλησε τόσο για το σπάνιο σύνδρομο το οποίο απείλησε τη ζωή της όταν ήταν βρέφος όσο και για τις κρίσεις πανικού που βίωσε.
«Είχα παραλύσει ολόκληρη»
Η παρουσιάστρια δήλωσε σχετικά με το σύνδρομο Guillain Barre (πολυριζονευρίτιδας) που πέρασε μόλις στους 18 μήνες της ζωής της:
«Παρέλυσα, υπήρχε κίνδυνος να πεθάνω τέτοια πράγματα, ήταν ένα ζόρικο πράγμα. Τότε είχαν συμβεί οκτώ περιστατικά στην Ελλάδα και είχαν όλοι θορυβηθεί. […] Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και σχεδόν και αυτοάνοσος ο λόγος που προκλήθηκε, ήταν ένα ρίσκο για το αν θα προκαλέσει κάποια μόνιμη βλάβη. Είχε να κάνει με τους μυς, παρέλυε τους μύς. Είχα παραλύσει ολόκληρη, φοβόντουσαν οι γιατροί αν πάει σε κάποιο ζωτικό όργανο τι θα μπορούσε να συμβεί».
«Περνούσα ολοήμερες κρίσεις πανικού»
Στη συνέχεια, η ίδια παραδέχθηκε ότι βίωνε κρίσεις πανικού για πολλά χρόνια και -όπως είπε- τόσο η ψυχοθεραπεία όσο και ο πατέρας της τη βοήθησαν πάρα πολύ. Μάλιστα, αποκάλυψε πως η κατάσταση συνέβαινε ακόμα και την περίοδο που συμμετείχε στο «Dancing With The Stars» και διαρκούσε όλη την ημέρα.
Η παρουσιάστρια τόνισε χαρακτηριστικά:
«Ας πούμε το “Dancing With The Stars” ήταν η τελευταία δύσκολη περίοδος που έζησα εκεί γι’ αυτό ήμουν και τόσο αδύνατη – δεν με είχε αδυνατίσει ο χορός. Μέσα στη φάση του “Dancing With The Stars”, λίγο πιο πριν, είχα ζήσει την πιο δύσκολη φάση με τις κρίσεις πανικού που δεν μπορούσα να φάω, δεν μπορούσα να κοιμηθώ, ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος. Σ’ εκείνες τις φάσεις περνούσα ολοήμερα, δηλαδή πάλευα να βρω την ώρα της ημέρας που δεν θα είμαι σε κατάσταση πανικού».
Επίσης, η Μαίρη Συνατσάκη ανέφερε πως η κατάσταση αυτή ενεργοποιήθηκε από την αίσθηση απώλειας ελέγχου.

Διαβάστε ακόμα:
Έλενα Ακρίτα για Μάρκο Σεφερλή: Η δουλειά του είναι trash, δεν το παίρνω πίσω – ΒίντεοΠηγή

Απάντηση