Κορονοϊός: Πάνω από 400 τα κρούσματα στην Ιταλία
Ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορονοϊού στην Ιταλία, υπερβαίνει τα 400, ενώ οι νεκροί παραμένουν σε 12. Τρία άτομα ιάθηκαν πλήρως από τον ιό. Συνεχίζεται η εξάπλωση του νέου κορονοϊού στην Ιταλία, με τον αριθμό των κρουσμάτων να υπερβαίνει τα 400, ανάμεσα στα οποία και οκτώ παιδιά.
Οι περισσότεροι ασθενείς βρίσκονται σε περιοχές της βόρειας Ιταλίας, ενώ – στη συντριπτική πλειοψηφία – η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει σοβαρούς κινδύνους.
Στο μεταξύ, ο αριθμός των νεκρών παραμένει σε 12 – όλοι ηλικιωμένοι – ενώ ο αριθμός όσων ιάθηκαν ανέρχεται σε τρεις.
Την ίδια ώρα, μία γυναίκα, η οποία έχει διαγνωστεί θετική στον ιό, γέννησε την Τετάρτη ένα υγιέστατο μωράκι, το οποίο αποδείχθηκε αρνητικό στον κορονοϊό.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η εξάπλωση του ιού στη γειτονική χώρα έχει προκαλέσει κύμα ανησυχίας στην Ευρώπη, με τους επιστήμονες να αναμένουν περαιτέρω αύξηση των κρουσμάτων στις δυτικές χώρες.
Ήδη, μάλιστα, κρούσματα του θανατηφόρου ιού έχουν εμφανιστεί στην Ελλάδα, τη Βόρεια Μακεδονία, την Ισπανία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, την Κροατία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ισπανία, την Ελβετία και το Βέλγιο.Πηγή

Απάντηση