Επιτυχείς η πρώτη εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου και η επιστροφή του πυραύλουSPACEX

Joe Raedle via Getty Images

Πύραυλος Falcon της SpaceX εκτοξεύτηκε από το Διαστημικό Κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα τη Δευτέρα, θέτοντας σε τροχιά αμερικανικό στρατιωτικό δορυφόρο, και στη συνέχεια επέστρεψε και προσγειώθηκε επιτυχώς.

Επρόκειτο για την 34η αποστολή για την SpaceX, αλλά την πρώτη της για λογαριασμό του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, το οποίο – όπως αναφέρει το space.com– αποτελούσε εδώ και πολύ καιρό πελάτη- στόχο του ιδρυτή της εταιρείας, Έλον Μασκ.

Υπενθυμίζεται πως η SpaceX σε κάποια φάση είχε μηνύσει την αμερικανική πολεμική αεροπορία για το αποκλειστικό της συμβόλαιο με τη United Launch Alliance (ULA), που αποτελεί συνεργασία των Lockheed-Martin και Boeing.

Η εκτόξευση του δορυφόρου του NRO (National Reconnaissance Office) έσπασε και επίσημα το μονοπώλιο που επικρατούσε στην εκτόξευση αμερικανικών δορυφόρων που σχετίζονται με τις ένοπλες δυνάμεις και την εθνική ασφάλεια. Σημειώνεται πως υπήρξε καθυστέρηση μιας ημέρας, για την επίλυση ενός προβλήματος σε έναν αισθητήρα του πρώτου επιπέδου του πυραύλου.Source link


Αν σου άρεσε κοινοποίησέ (μοιράσου) το!

19
0
19 shares

Σχόλια 0

Αφήστε το μήνυμά σας

Επιτυχείς η πρώτη εκτόξευση στρατιωτικού δορυφόρου και η επιστροφή του πυραύλου

log in

reset password

Back to
log in