Οι Χούθι σκότωσαν των τέως πρόεδρο της Υεμένης Σάλεχ. Επιβεβαίωση από τη Σαουδική Αραβία

38


Δισταυρωμμένες πληροφορίες φαίνεται να επιβεβαιώνουν τον θάνατο του τέως προέδρου της Υεμένης Αλί Αμπντολάχ Σάλεχ από άνδρες των Χούθι. 

Αρχικά υπήρχαν αναφορές πως οι Χούθι  είχαν ανατινάξει το σπίτι του στο κέντρο της πρωτεύουσας της χώρας, τη Σαναά και στη συνέχεια πως σκοτώθηκε από Χούθι κατά τη διάρκεια μάχης στα περίχωρα της πρωτεύουσας. 

Η ισχυρή έκρηξη, όπως αναφέρει το Reuters, επιβεβαιώνεται από κατοίκους της περιοχής ενώ το ίδιο πρακτορείο ειδήσεων αναφέρει πως ο ραδιοφωνικός σταθμός που ελέγχουν οι Χούθι ανακοίνωσε ήδη τον θάνατο του Σάλεχ αλλά και πως αναμένεται να μεταδώσουν και εικόνες- μέσω του τηλεοπτικού σταθμού τους, Houthi TV – με τη σορό του πολιτικού.

Ήδη μάλιστα κάποια βίντεο έχουν αναρτηθεί σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης και παρουσιάζουν έναν άνδρα που φαίνεται να μοιάζει με τον Σάλεχ να μεταφέρεται νεκρός, τυλιγμένος σε κουβέρτες από ένοπλους άνδρες. Οι Χούθι υποστηρίζουν πως ο Σάλεχ έπεσε τελικά νεκρός κατά τη διάρκεια μαχών στα περίχωρα της πρωτεύουσας. 

Ανάλογες πληροφορίες μεταδίδει και το Russia Today επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση του Ιράν και το Πρακτορείο Ειδήσεων Τασνίμ. 

Παρ′ όλα αυτά το κόμμα του Σάλεχ, διέψευδε στο Reuters την είδηση του θανάτου του τέως προέδρου και τονίζει πως ο ίδιος συνεχίζει να ηγείται δυνάμεων που προσπαθούν να διώξουν του Χούθι από την Σαναά. 

 

loading...


Πηγή link